Οι κηλίδες-δυσχρωμίες-πανάδες αποτελούν βλάβες από χρόνια έκθεση στον ήλιο. Εντοπίζονται συνήθως σε πρόσωπο και χέρια. Τόσο η μικροδερματοαπόξεση όσο και το λέιζερ δίνουν άριστα αποτελέσματα.

Το λέιζερ αλεξανδρίτη (μήκος κύματος 755nm) εκπέμπει μια κόκκινη ακτίνα που στοχεύει το μαύρο χρώμα της κηλίδας και το καταστρέφει. Σημειώνουμε τα εξής.
1. Η θεραπεία με λέιζερ ενδείκνυται για τις ηλιακές (γεροντικές) κηλίδες που εμφανίζονται σε πρόσωπο και ράχη χεριών κυρίως. Σε αρκετές περιπτώσεις μια συνεδρία είναι αρκετή.
2. Για τις πανάδες/δυσχρωμίες (χλόασμα) του δέρματος δεν ενδείκνυται θεραπεία με λέιζερ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία περιλαμβάνει μικροδερμοαπόξεση και χρήση τοπικών φαρμάκων. Σε κάθε τέτοια περίπτωση χρειάζεται χρόνος και υπομονή για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
3. Η επιτυχής αντιμετώπιση των κηλίδων/δυσχρωμιών/πανάδων δεν αποτρέπει τη δημιουργία νέων σε κάθε περίπτωση. Γι' αυτό είναι σημαντική η προστασία από τον ήλιο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.