Οι ραγάδες είναι πολύ συχνό πρόβλημα του δέρματος, που εμφανίζεται σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα λέιζερ δίνουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, ιδίως όταν οι ραγάδες είναι πρόσφατες.

Το μακράς διαρκείας παλμού λέιζερ χρωστικής(μήκος κύματος 595nm) εκπέμπει μια κίτρινη ακτίνα, η οποία απορροφάται άριστα από το κόκκινο χρώμα της ραγάδας, και με τον τρόπο αυτό ενεργοποιούνται φυσιολογικοί μηχανισμοί ανάπλασης, που οδηγούν σε σημαντικότατες βελτιώσεις. Στις λευκές ραγάδες τα αποτελέσματα είναι σαφώς πολύ φτωχότερα.

Επισημαίνουμε τα εξής.
1. Χρειάζονται αρκετές συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 20-30 ημερών. Το τελικό αποτέλεσμα όμως μπορεί να εκτιμηθεί πολύ αργότερα, έως και 6 μήνες μετά το τέλος ενός τέτοιου κύκλου θεραπείας!
2. Οι βελτιώσεις στις κόκκινες ραγάδες φτάνουν σε ποσοστά 80-90%. Αντίθετα, στις λευκές ραγάδες τα ποσοστά βελτίωσης φτάνουν στο 30-35%.
3. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως ο κύριος στόχος μας είναι πάντα η βελτίωση τους και όχι η εξαφάνιση τους.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.